Dean's Residence, Harvard University

Cambridge, Massachusetts
Architect: Perry and Radford Architects

I would like to express my appreciation for the excellent performance of your Project Manager… She handled the myriad documentation tasks including coordination, shop drawings, reviews, schedules, problem resolution, change orders, etc. in a truly professional fashion. She certainly reflected credit on your organization and would be welcome on any future project that I might undertake.
Dr. Tom Melvin, P.E., Capital Project Manager, Harvard University

The residence for the new Harvard freshman class dean was completely renovated on a fast-track schedule. The four story, 5,000 square foot house dating from the mid-1800's required extensive structural renovation and reinforcement. The home, which serves both private and public functions, is now accessible to all Harvard students with the addition of a wheelchair lift and handicap bathroom. The layout was drastically changed and improved by the removal of several walls and an interior staircase. Other enhancements include a new kitchen with skylights, extensive millwork, central air conditioning, and a gas fireplace.

Photographs: Sarah Vanderhill, Ashley Spinelli

footer